Zaanstad- Een prima jeugdwedstrijd in sporthal Wormer waar twee goed zaalvoetballende teams er een prachtige wedstrijd van maakten. FC Zaanstreek jo15-1 tegen sv Hattrick jo15-1 uit Haarlem eindigde in 4-3. Het publiek was de grote winnaar want het was leuk om naar te kijken. Het spel golfde op en neer en beide teams deden niet veel voor elkaar onder. Het duel werd in de slotfase pas beslist en bleef spannend tot de laatste seconde.

Er werd gehoor gegeven aan de aanwijzingen vooraf in de kleedkamer van coaches Lucas en Peter die terecht adviseerden om op de helft van de tegenstander rustig te blijven combineren ipv te druistig te acteren. Dat ging woensdagavond al een flink stuk beter dan het duel van afgelopen vrijdag in Haarlem tegen Onze Gezellen jo15-1.

In een spannend duel- waarin een vroeg opgelopen 0-1 achterstand werd omgebogen naar een 2-1 voorsprong in de rust- kon het in de tweede helft nog alle kanten op en bleef het een echte wedstrijd. Het werd ook nog 3-1 en het leek erop dat daarmee het verzet van de Haarlemmers was gebroken. Niets was minder waar want binnen korte tijd werd de voorsprong uit handen gegeven en was de stand weer gelijk: 3-3.  Zo’n vijf minuten voor tijd viel de gelukkige 4-3 en hadden de Zaankanters weer wat lucht. Het bleef tot de laatste seconde spannend en met hangen en wurgen werd de zege over de streep getrokken. Daarmee werd ook de vierde competitiewedstrijd gewonnen. Complimenten voor beide teams die er een heerlijke pot van maakten en rustig bleven ondanks alle spannende momenten.

Foto`s: FC Zaanstreek

oktober 19, 2023