Zaanstad- Volgende week is het zover dan doet je team FCZSW/FC Zaanstreek 45+ mee aan het 5e Wim Groen Toernooi, dat op zondag 28 mei 2023 wordt georganiseerd. Om het toernooi in goede banen te leiden is dit “programmaboekje” opgesteld met relevante informatie. Tijdens dit unieke evenement staat gezelligheid en sportiviteit voorop. Meedoen is belangrijker dan winnen. Wij verzoeken je vriendelijk om deze informatie te delen met je teamleden.

Aanmelden
De eerste wedstrijden voor dames 40+1 van FC Zaanstreek starten om 10:20 uur tot 12:00 uur. Die van FC Zaanstreek 35+1 van het toernooi starten om 13:20 uur. Bij het wedstrijdsecretariaat kan de teambegeleider zich aanmelden circa 30 minuten voor de start van het toernooi. Het verzoek is om na het aanmelden direct om te kleden in de aangegeven kleedkamer!

Korfbal kleedkamers
Wij mogen gebruik maken van de kleedkamers van de Korfbalvereniging. Deze kleedkamers bevinden zich bij veld 4 en zijn vanuit het Sportpark bereikbaar.

Toernooi
Om 13:20 uur starten de eerste wedstrijden. Elk team speelt 3 wedstrijden en alle wedstrijden worden gespeeld op veld 3.

EHBO
De EHBO-post staat opgesteld op het ICGT-Plaza.

Roken
Roken is in de feesttent en andere binnenruimten niet toegestaan. Door overheidsinstanties wordt hierop gecontroleerd en per overtreding hoge boetes uitgedeeld. Een overtreder riskeert verwijdering van het terrein (zerotolerance).

Wijzigingen
+ Voor de jassen zijn er lockers (locatie Plaza).
+ Voor de voetbaltassen is een tent met rekken beschikbaar (locatie Plein).
+ Consumptiemunten alleen met Pin-betaling. Contant betalen is niet meer mogelijk.
+ Gratis toiletbezoek.

Feesttent
De grote feesttent staat opgesteld op het ICGT-Plaza.
Voor zondag staan de volgende artiesten op het programma
+ John West
+ René Karst
+ Xclusive
+ Bernard Karsten
+ DJ Toine
+ DJ Cor

Wij rekenen op jullie medewerking om er weer een geweldige dag van te maken, wij hebben er in ieder geval zin in!

Tournify App
Door onderstaande QR-code te scannen ga je naar de website van het toernooi of naar de Tournify App als je deze hebt geïnstalleerd via de Appstore. In de Tournify App is de naam van het toernooi Wim Groen Toernooi | ICGT. Zoek via de tab Mijn Team onderaan het scherm, het team dat je wilt volgen om het speelschema, kleedkamer en de uitslagen te zien.

QR-Code Logo Tournify

Als je in de Tournify App zoekt op ICGT dan zie alle toernooien van het ICGT-weekend.

Spelregels
1. Aankomst team
Bij aankomst meldt de teambegeleider zich bij de toernooicommissie en ontvangt een enveloppe met speelschema e.d.

2. Spelersaantal
Er wordt 7 tegen 7 gespeeld. Een complete ploeg in het veld bestaat uit een doelverdediger en 6 veldspelers. Er mag doorlopend en onbeperkt worden gewisseld.

3. Leeftijd
Spelers die de leeftijd van 45 jaar bereiken tijdens het betreffende seizoen mogen deelnemen. Een dispensatiespeler is na goedkeuring van de tegenstander toegestaan.

4. Kleding
Een team is verplicht te spelen in uniforme sportkleding (bij voorkeur het normale clubtenue). Bij nagenoeg identieke clubtenues draagt het eerstgenoemde team een afwijkend kleur hesje.

5. Wedstrijdduur:
De speelduur voor wedstrijden in toernooivorm is het uitgangspunt 1 x 20 minuten, er wordt dan niet gewisseld van speelhelft.

6. Wedstrijdbegeleider
De wedstrijden worden gespeeld zonder scheidsrechter. Het begin en einde van een wedstrijd wordt door de veldbegeleider.

7. Assistant-scheidsrechter:
Er wordt gespeeld zonder grensrechters.

8. Spelregels:
Voor 7×7 voetbal hanteert men de normale spelregels veldvoetbal. Zo moet de bal bijvoorbeeld worden ingegooid en mag de keeper de bal na een terugspeelbal niet met de handen oppakken.
Wel zijn er een paar uitzonderingen:
• De aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 8 meter in acht nemen.
• Buitenspel: Deze regel is niet van toepassing.
• Strafschop: De afstand doellijn – penaltystip bedraagt 8 meter.
• Hoekschoppen: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.
• Wisselen: Er mag doorlopend worden gewisseld.
• Sliding: Deze is niet toegestaan. Dit om het risico op blessures zoveel mogelijk te voorkomen.
• Winst ( 3 punten), Gelijk (1 punt) en verlies (0 punten).

9. Gelijke stand in de poule:
Wanneer twee ploegen gelijk eindigen in hun poule, dan zijn de volgende uitgangspunten doorslaggevend:
• het onderlinge resultaat. Indien gelijk, dan:
• het doelsaldo. Indien wederom gelijk, dan:
• het aantal gescoorde doelpunten.
• Leveren deze drie punten nog geen winnaar op, dan brengen drie strafschoppen de beslissing. Is er na drie strafschoppen nog geen beslissing gevallen, dan wordt er om-en-om een strafschop genomen totdat er een beslissing valt.

10. Wedstrijd- en toernooileiding:
In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijd- of toernooileiding.

mei 22, 2023