Zaandam- Na de zwaarbevochten overwinning van afgelopen vrijdag blijven de voetballers van FC Zaanstreek 1 koploper van de 1e klasse B. Vrijdag speelt het vlaggenschip dit keer in sporthal De Tref in Zaandam. De tegenstander is avv Zeeburgia 2. De club heeft al jaren zaalvoetbalteams en die spelen veelal in de Blauw Wit sporthal aan de Joos Banckersweg in Amsterdam.

De ploeg uit Amsterdam is hekkensluiter en behaalde nog geen punt. Na 6 gespeelde duels wordt het weer eens tijd om van de laatste plek af te komen. Dat de voetballers geen slecht figuur slaan in de 1e klasse B blijkt wel uit de uitslagen. Afgelopen vrijdag werd er met 4-7 verloren van FC Zaanstad. Dat is een goede tegenstander en absoluut geen schande om van te verliezen. Ook de wedstrijd daarvoor ging nipt met 5-4 van AGB verloren. De ploeg waar FC Zaanstreek het afgelopen vrijdag ook zo moeilijk tegen had, maar wel met 4-2 tegen zegevierde. Ook werd er wederom nipt in eigen huis verloren met 3-4 van WV-HEDW, verloor het met 5-2 uit bij sv Parkstad. De eerste wedstrijd van het seizoen ging met 4-3 verloren van DEVO`58 en de tweede wedstrijd van het seizoen verloor het met 4-6 van mede titelkandidaat Ara Cora Kingdom 2. Kortom de ploeg van Mohamed Banaya is gewaarschuwd voor de bezoekers uit Amsterdam.

Vooralsnog mag gezegd worden dat de koploper het natuurlijk ook voortreffelijk doet. Nog geen wedstrijd werd er punten gemorst. Uit 5 gespeelde duels 15 punten behalen is erg knap en er heerst een positieve spelopvatting. De ploeg speelt aanvallend en heeft scorend vermogen. Het scoort veel en ook de doelman is een fikse sta in de weg en heeft de nodige punten voor de ploeg binnengesleept. Daarnaast pept aanvoerder Mouad Ben Chekh zijn mannen wekelijks extra op en de spelvreugde straalt van de ploeg. Niets lijkt dan ook de eerste periodetitel in de weg te kunnen staan. Maar dit moet in de praktijk nog altijd maar blijken. Want iedereen wil de koploper natuurlijk tackelen en daarmee een goed figuur slaan.

Het duel van aankomende vrijdag is gratis toegankelijk en het adres van Sporthal De Tref is: Drielse Wetering 84 1509 KR Zaandam. Het zou leuk zijn als er toeschouwers, die zich kunnen `legitimeren` met een CTB (corona toegangsbewijs) aanwezig zullen zijn.