Het invullen van het wedstrijdformulier kan alleen worden geregeld via de Wedstrijdzaken app. Zo werkt het hele amateurvoetbal met het mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF). Op deze pagina lees je alles over de belangrijkste functionaliteiten van het mDWF die jij moet weten.

Voor de wedstrijd begint
Voor de wedstrijd begint, moeten de teammanagers de spelersopgaaf correct invullen en akkoord geven. Met andere woorden, wie kunnen er meedoen aan de wedstrijd, zowel basis- als wisselspelers. Spelers die er niet bij zijn, horen niet op het wedstrijdformulier te staan. De scheidsrechter of spelbegeleider controleert of alle spelers er ook echt zijn. En iedereen geeft akkoord.

Als de wedstrijd is afgelopen
Direct na de wedstrijd vult de scheidsrechter of spelbegeleider de uitslag in en eventueel ook het wedstrijdverloop. Hoe meer wedstrijdformulieren compleet en correct zijn ingevuld, met de juiste uitslag en vermelding van spelers, hoe gelijkwaardiger de volgende competitie kan zijn.

Waar start je mee? 

  • Zorg dat je, door je vereniging, in de juiste rol (teammanager) geregistreerd staat bij jouw team in Sportlink
  • Download de Wedstrijdzaken app
  • Maak een KNVB account aan én log in met het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat (bij jouw vereniging)

MEER SPELPLEZIER MET EEN CORRECT WEDSTRIJDFORMULIER!

Zorg dat, voor en na de wedstrijd, het digitaal wedstrijdformulier (het mDWF) correct en volledig wordt ingevuld. Met die informatie bepaalt de KNVB namelijk welke teams de volgende competitie tegen elkaar spelen; in zo’n beetje alle leeftijdscategorieën. Hoe completer (correcter en vollediger) de wedstrijdformulieren, hoe gelijkwaardiger de tegenstanders en leuker de wedstrijden.

Bekijk de video voor een korte uitleg.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk teammanagers, scheidsrechters en spelbegeleiders zich hiervan bewust zijn, kunnen we je hulp goed gebruiken.

​​​​Breng clubgenoten op de hoogte waarom het zo belangrijk is om het digitaal wedstrijdformulier goed in te vullen en welke voordelen dit de vereniging/teams oplevert. Bijvoorbeeld door ze een appje te sturen of het te delen op social media met #meerspelplezier:

Als je het digitaal wedstrijdformulier in de Wedstrijdzaken app voor en na de wedstrijd correct invult, draag je bij aan meer spelplezier voor iedereen! (https://www.youtube.com/watch?v=dRF9Yu31Svg) Check het zelf: www.knvb.nl/wedstrijdformulier