Zaanstad- Het KNVB 7×7 voetbal is populairder dan ooit en voor iedereen. Ben jij al er al mee bekend? Daarom geven we ook 7 redenen om te starten met 7×7 voetbal op half veld. Want ook bij FC Zaanstreek is het mogelijk om mee te doen aan `senioren` voetbal. En er is een competitie voor heren en vrouwen. De voorjaarscompetitie start op vrijdag avond 11 maart en zal daarna vervolgd worden op 25 maart, 8 april, 22 april en 13 mei. Als seizoens afsluiter neemt een FC Zaanstreek 7×7 35+ team op zaterdag avond 4 juni deel aan het ICGT pinkstertoernooi.

7×7 Voetbal wordt steeds populairder en is voor iedereen. We geven je 7 goede redenen om ook eens aan 7×7 Voetbal te denken. En bovendien is het voor zaalvoetballende leden geheel gratis om hieraan mee te doen. Het kan een ideale combinatie zijn van veld en zaalvoetbal. Al is het veteranen voetbal niet wekelijks.

1. VOETBAL MET LEEFTIJDSGENOTEN
Het 7×7 voetbalaanbod is door de KNVB verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat jij als voetballer altijd met leeftijdsgenoten op het voetbalveld staat. Bij de mannen is er de leeftijdscategorie 35+ en 45+. Bij de vrouwen zijn er de categorieën 18+ en 30+.

2. GEZELLIGHEID IS TROEF
7×7 voetbal speel je met vrienden en voor de gezelligheid. 7×7 is er dan vooral ook voor de zogeheten “recreatieve voetballers”. Samen voetballen en daarna nog wat drinken in de kantine.

3. HOUD JE TEAM BIJ ELKAAR
Staat jouw voetbalteam op het punt om uit elkaar te vallen, omdat jullie elk weekend weer net te weinig man hebben staan? Dan is 7×7 natuurlijk de perfecte oplossing, omdat je met kleinere teams te maken hebt.

Een sterk team van beste vriendinnen. — Foto: KNVB
4. WANNEER HET JOU UITKOMT
7×7 Voetbal wordt op verschillende dagen in de week georganiseerd, afhankelijk van de behoeften van de voetballer. Wil je wekelijks of 3-wekelijks voetballen? In het weekend of op vrijdagavond?

De KNVB biedt de volgende 7×7 Voetbal vormen aan voor senioren. De KNVB streeft ernaar om dit aanbod in elke regio zoveel mogelijk aan te houden om kwalitatieve competities te garanderen. Het huidige aanbod kan echter per regio verschillen.*

Vrijdagavond Zaterdag/Zondag
Vorm: Toernooivorm (voor- en najaarsreeks). Competitievorm: (heel seizoen)
Doelgroep: 35+/45+ (mannen)18+/30+ (vrouwen) 35+/45+ (mannen) 18+/30+ (vrouwen)

Ratio: Eens in de 2/3 weken een toernooiavond of: Wekelijks een wedstrijd
*In overleg met vereniging en KNVB zijn er mogelijkheden om competities op een passende manier in te vullen aan de hand van de behoeften en mogelijkheden in de regio.

5. WEDSTRIJDEN VAN GELIJK NIVEAU
Gezien de stijgende populariteit van het 7×7 Voetbal zijn er landelijk steeds meer deelnemende teams. Hierdoor kan de KNVB steeds meer competities samenstellen met gelijkwaardige teams. Zo voetbal je dus altijd leuke wedstrijden.

6. FYSIEKE GESTELDHEID
Voetballers willen het misschien niet toegeven, maar op een gegeven moment is het veld te groot om te belopen zijn de 90 minuten ook niet meer vol te maken. Gelukkig speel je met 7×7 op een half veld en maximaal 60 minuten. Zo is er ook meer tijd voor de derde helft!

7. BIJ JE EIGEN CLUPPIE
Steeds meer clubs organiseren 7×7 voetbal. Benieuwd naar de mogelijkheden bij voor 7×7 voetbal met FC Zaanstreek? Vraag dan informatie aan via het contactformulier of stuur een mail naar: info@fczaanstreek.nl