Castricum- Het avontuur voor FC Zaanstreek jo19-1 in de – onder 19 leeftijdscategorie is begonnen. Overgekomen van de jo17-1 waarin 3 jongens besloten te stoppen en daar waar 1 speler voor terugkwam. Met 8 spelers moet er dit seizoen lekker gezaalvoetbald kunnen worden.
Coach Turhan daarover in zijn reactie: “Na een flink lange vakantie waren de jongens er klaar voor en de KNVB heeft een mooie poule voor ons gemaakt in de O19 competitie. Na het vertrek van een paar jongens afgelopen jaar, stonden we in Castricum klaar met een nieuwe aanwinst: Morris Heide. Het spel begon bemoedigend gezien het aandeel balbezit en vooral het aanvallend vermogen van de Zaankanters. Morris liet ook gelijk zijn waarde voor het team duidelijk maken. Met zijn technische skills wisten de tegenstanders niet hoe zij hiermee moesten omgaan. Maar ook de rest van de heren van het team waren duidelijk uit op de winst. Ondanks schoonheidsfoutjes achterin, wist FC Zaanstreek met een voorsprong van 1-3 de rust in te gaan. Na de rust werd er gewisseld van helft en het was alsof zij hiermee ‘wind in de rug’ kregen. Maar feitelijk was het de scherpte die onze jongens misten waardoor slechts 15 seconden na het fluitsignaal de stand 2-3 werd. De weerbaarheid van ons team kreeg het flink te verduren en de stand kwam verder in het voordeel van de Piepers. De wedstrijd werd uiteindelijk met een 6-4 nederlaag afgesloten en de jongens kunnen met plezier terugkijken op de eerste wedstrijd. Echter ook een aantal lessen meenemen voor de volgende wedstrijd in onze thuishaven Wormer tegen het Heiloose HZV/Vennewater jo19-1.
Strijdend ten onder maar met wat meer zaalvoetbal gogme en een beetje geluk had een goed resultaat er wellicht ingezeten. Op naar de eerste thuiswedstrijd waarin onze mannen er weer zullen staan.
september 10, 2023