Volendam- Het werd een spannende avond in Volendam. Het debuut van het team van coach Turhan Ozguner bij FC Zaanstreek. De jongelingen van 15 jaar zijn ingedeeld in de eerste klasse KNVB met jongens die waarschijnlijk net even ouder zijn en ook allemaal goed kunnen zaalvoetballen en dit al wat langer doen. Een echte uitdaging dus voor de boys die het erg goed deden in hun eerste wedstrijd. Het werd 8-3, een duidelijke en verdiende nederlaag maar dat de ploeg bereid is om ervoor te knokken en over wilskracht beschikt werd vrijdag 10 september helder.

Het zal een zwaar seizoen worden, dit weet de ploeg vooraf maar als het team met dezelfde werklust als in de eerste wedstrijd voor de dag blijft komen zal er een keer een resultaat behaald worden. Ook in Volendam was het wennen geblazen en was het even zoeken naar de juiste opstelling en positie. Zeker achterin op eigen helft de zaken dicht houden en de tegenstander vroegtijdig opvangen was nog even wennen. Ook de keeper moest duidelijk wennen aan de scherp ingeschoten ballen maar herpakte zich fenomenaal en bleek een echte sta in de weg voor de ploeg uit Volendam. In de slotfase scoorde de Zaankanters driemaal waardoor de tegenstander gefrustreerd raakte en met een naar gevoel de sporthal Opperdam verliet. De verwachting was de dubbele cijfers wel even aan te tikken. De oranjehemden kwamen bedrogen uit.

De ploeg met jongens die voornamelijk uit Wormer komen en op het veld bij WSV`30 spelen komen vrijdag 24 september om 19;30 weer in aktie. Dan staat de eerste thuiswedstrijd in sporthal Wormer op het programma. De tegenstander is zvv Vedette/De Remise jo17-1 uit Purmerend. In de poule is het ingedeeld met tegenstanders: rkav Volendam jo17-3, , zvv Vedette/De Remise jo17-1, FC Zaanstad jo17-1, `t Spil jo17-1, asc De Volewijckers jo17-1, FC Zaanstreek jo17-1.

Wij wensen onze jongens veel succes: Tygo Smit, Rick Sieben, Viggo Leungen, Sem Slort, Klaas Valkhoff, Omay Ozguner, David Heine, Bjarne Binken, Jim Butter.

 

september 16, 2021