Egmond aan Zee- Afgelopen woensdag avond heeft FC Zaanstreek 17-1 een ware thriller beleefd tegen White Stones onder 17-3. De wedstrijd werd uit in sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee gespeeld waarbij de tegenpartij een groot publiek achter zich had en een bataljon aan spelers had toegevoegd om deze wedstrijd te kunnen winnen. Het ging namelijk ergens om! Coach Turhan leefde op de bank enorm mee en zag dat zijn jongens moeizaam tot echt uitgespeelde kansen kwamen.

Ook deze week volgde zijn verslag: ‘Wij stonden bovenaan met twee punten voorsprong op de tegenstander en directe concurrent- White Stones jo17-3- dat moest winnen om onog aanspreek te maken op de titel. Zij waren daarom gebrand om van de Zaankanters te winnen. Het kampioenschap leeft namelijk voor beide partijen. Wij daarentegen hadden te kampen met een 2 tal blessuregevallen en drie jongens die niet konden spelen vanwege verplichtingen op school. Ondanks de spannende wedstrijd gaan schoolprestaties namelijk veelal voor. Daarvoor was alle begrip. Gelukkig konden we ons weer aan laten vullen met ‘vers bloed’ vanuit andere teams. Met de komst van Dean en Milagro stonden we met zeven man sterk op het veld. De wedstrijd begon echter met een directe tegenvaller: ondanks dat wij ons hadden ingesteld op het verdedigende werk en om op basis van de counter de doelpunten te maken, lieten wij vrij snel een gaatje vallen die de tegenpartij direct wist te benutten. Onze jongens lieten het er echter niet bij zitten en gingen keer op keer richting het doel van de tegenpartij. Flink aantal pogingen vonden echter niet het net vanwege de sterke keeper van het Egmondse White Stones.

Tien minuten voor rust vond een gouden wissel plaats. Na een een-tweetje tussen Milagro en Omay schoot laatstgenoemde tactisch langs de keeper. Na de rust waren beide teams gebrand om te scoren. Een gelijk spel was voor ons voldoende geweest om het kampioenschap veilig te stellen. Helaas trof twee keer de tegenstander na een uitbraak ons net waardoor we op een 3-1 achterstand kwamen. De tijd op de klok tikte weg. Meerdere pogingen werden ook in de tweede helft fraai gepareerd door de keeper van de tegenstander. Deze doelman verdiende ook zeker een pluim. Ons team was ook bijna niet meer te coachen vanwege de enorme gedrevenheid maar ook vermoeidheid vanwege het beperkt aantal wissels. In de laatste minuten scoorde Milagro -na een geweldige een-twee met Dean- fantastisch tegen. Maar met een minuut te spelen en de marge terug tot 3-2 was er tijd tekort om er nog een gelijkspel uit te halen. De opmerking- of beter gezegd complimenten van de scheidsrechter -en een van de ouders van de tegenpartij was een pleister op de wond: “jullie waren de betere partij”, maar vonden helaas onvoldoende vernuftigheid om meer doelpunten te scoren.

Het kampioenschap is nog steeds niet beslecht, maar we zijn wel afhankelijk geworden van de wedstrijd van White Stones jo17-3 dat in Haarlem tegen Triple Threat/Onside futsal jo17-1 speelt. Die wedstrijd is woensdag en dan zal bekend zijn of de laatste wedstrijd van de FC Zaanstreek jo17-1- tegen HZV/Het Vennewater jo17-4- er nog toe doet. Hoop doet leven en daarom blijven we met zijn allen hopen op een goede afloop.

april 14, 2023