Wormer- Na een verdiende 9-2 zege op White Stones jo17-3 is FC Zaanstreek jo17-1 opgeklommen naar de derde plaats. In sporthal Wormer werd op overtuigende wijze afgerekend met de ploeg uit Egmond. En daarmee kwam het team van coach Turhan Özguner op zes punten uit drie duels.

En daarmee was iedereen in zijn nopjes. Coach Turhan was een blij man en verklaarde vanochtend het volgende: Vrijdagavond hebben we ons moeten opmaken voor de wedstrijd tegen White Stones. Het team uit Egmond stond met een beter doelsaldo boven ons- op de 3e plek- dus de ploeg was erop gebrand om resultaat te halen. Onze jongens kwamen na het fluitsignaal goed uit de starblokken en kwam al na twee minuten spelen op een voorsprong. De druk werd- na de mooie goal van Rick- nog verder opgevoerd waardoor we zelfs op een 2-0 voorsprong kwamen. De stemming veranderde snel in een euforische houding waardoor de jongens het overzicht verloren. Als coach vooral het team aangestuurd om de rust te bewaren en niet al te overmoedig te raken. En dat lukte heel goed. We gingen met een voorsprong van 3-1 de rust in en wilde dit niet meer uit handen geven. De tweede helft werd er met veel meer focus en samenspel gestart. Dit resulteerde uiteindelijk in een duidelijke overwinning. De uitslag van 9-2 gaat de boeken in.

Donderdag 23 februari gaan de Zaankanters in Heiloo op bezoek bij hekkensluiter HZV/Het Vennewater jo17-3. Die ploeg heeft nog geen punten maar zal op jacht gaan naar de eerste zege van 2023.

februari 18, 2023