Lijkt het jou leuk om te zaalvoetballen?
Meedoen in de zaal is heel goed voor het ontwikkelen van de techniek.

Jeugdvoetballers in de leeftijdscategorie 10 en 11 jaar van geboortejaar 2008-2009 kunnen nu starten met zaalvoetbal.
Via twee talentendagen in sportcentrum Trias op de Saendelverlaan 1 in Krommenie op woensdag 2 januari en vrijdag 4 januari 2019 van 18;45 uur tot 19;45 uur kan
worden kennisgemaakt met de zaalvoetbalsport.

Daarnaast maken de spelertjes die opvallen kans op een uitnodiging om in FCZSW jo11-1 te kunnen spelen en in vast competitie verband te zaalvoetballen. Deze competitie start al op vrijdag 11 januari 2019. Bij voldoende interesse wordt er gekeken naar een 2e jeugdteam.
Indien je wordt geselecteerd kun je een half seizoen kostenloos zaalvoetballen en ontvang je ook nog eens een gratis clubtenue.

Het zaalvoetbal is ontstaan in de Zuid-Amerikaanse landen Uruguay en Brazilië. De in het zaalvoetbal geperfectioneerde vaardigheden en technieken zag je al snel terug bij de nationale ploegen. In Nederland wordt het belang van zaalvoetbal steeds groter en ook internationale voetbalsterren als Neymar geven aan dat zaalvoetbal helpt om een betere voetballer te worden.

Hieronder staan 9 redenen om zaalvoetbal te spelen.

-Balcontacten
Uit een statistisch onderzoek waarin zaalvoetbal werd vergeleken met boardingvoetbal is gebleken dat spelers de bal 210% meer balcontact hebben.
-Balbeheersing
Vanwege de beperkte ruimte, voortdurende druk van de tegenstander en de aanwezigheid van zijlijnen heb je een betere balbeheersing en techniek nodig.
-Snelheid van het spel & sneller beslissingen nemen
De hierboven genoemde factoren zorgen er, in combinatie met de regel dat je het spel binnen vier seconden moet hervatten, voor dat spelers leren sneller te spelen en te denken.
-Noodzakelijke ondersteuning
Omdat er geen wand is om je te helpen, moeten spelers ondersteunende loopactiesmaken als hun ploeggenoten de bal hebben.
-Continuïteit
Het spel gaat steeds door dus spelers moeten zich blijven concentreren en kunnen niet stoppen of toekijken.
-Inzicht
Omdat er vier veldspelers zijn en er dezelfde afspeelopties zijn als op het veld, wordt hun spelinzicht verbeterd.
-Beter schieten
Het doel en het strafschopgebied hebben de ideale afmetingen om de hoek te verkleinen, zodat spelers leren doelgerichter te schieten en zo te scoren.
-Stimulans om te leren
FIFA’s Futsal Laws of the Game dragen ertoe bij dat het een behendigheidssport is, door alle overtredingen te bestraffen waarmee fysiek contact gepaard gaat.
-Plezier
Spelers genieten van de uitdaging van een spel in hoog tempo, dat draait om plezier en behendigheid en hun vaardigheden op de proef stelt.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de zaalvoetbal talentendagen van FCZSW? Ben jij geboren in 2008 of 2009?

Schrijf je dan direct in!
Aanmelden kan per app op gsm 06-53334163 of e-mail naar info@fczsw.nl

december 19, 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.