Krommenie- Op de eerste speelavond van het 7×7 voetbal behaalde de 7×7 voetballers van FC Zaanstreek 35+1 7 punten. Een opmerkelijke prestatie want het was al weer enige tijd dat de senioren zoveel tegenstand wisten te bieden. De eerste speelavond enkele weken geleden bij cvv Blauw Wit W werd door het slechte weer afgelast en daarom betrof het op vrijdag 31 maart de eerste echte speelavond. Op het Provily sportpark- gastheer was Sporting Krommenie- was het na afloop in 3e helft erg gezellig.

Het eerste duel tegen Fortuna Wormerveer 35+1 werd met 0-0 gelijk gespeeld. In de stromende regen had the new Great Old de beste kansen op de zege maar de kansen die het kreeg werden om zeep geholpen. Aan de andere kant moest keeper Oscar ook een paar keer handelend optreden. Het mag gezegd, de goede resultaten waren ook mede door mooie reddingen van onze keeper te danken.

Het tweede duel tegen FC Uitgeest 35+3 verliep ook goed. In een gelijkwaardige pot was FC Zaanstreek 35+1 net iets efficiënter voor de goal hetgeen resulteerde in een 2-1 zege. Het team dat voorgaande jaren elders werd ingedeeld was een prima opponent en werd ook nog eens sportief benaderd. FC Zaanstreek was iets gelukkiger.

Het derde duel teen cvv Blauw Wit W 35+1 leverde een ander spelbeeld op. De Westknollendammers namen het initiatief maar op de counter was FC Zaanstreek 35+1 tot tweemaal toe trefzeker en trok de uiteindelijke 2-1 zege over de streep.

Het laatste duel tegen Sporting Krommenie 35+2 liep minder goed af. Na driemaal met de ogen te hebben geknipperd stond de thuisploeg al na 10 minuten spelen op een 3-0 voorsprong. Dit kwam Zaanstreek niet meer te boven al werd er nog wel een eretreffer gescoord. Dit duel ging met 3-1 verloren.

Al met al konden de 35 plussers terugkijken op een succesvolle vrijdag avond 7×7 veldvoetbal avond. Ook in de kantine kon onder het genot van een drankje nog even worden nagepraat en was het plezierig elkaar weer even te spreken. De volgende speelavond zal op vrijdagavond 14 april bij cvv Blauw Wit W in Westknollendam zijn. Vervolgens staan er nog twee speeldata op de agenda. Op vrijdag 21 april bij Fortuna in Wormerveer en vervolgens op vrijdag 12 mei op sportpark De Koog in Uitgeest.

En  wellicht wordt de eerste speelavond nog ingehaald. Dat zou dan bij cvv Blauw Wit W in Westknollendam moeten zijn. Op zondag 28 mei spelen de heren van FC Zaanstreek 35+1 nog mee op het ICGT Wim Groen toernooi bij Uitgeest.

april 2, 2023