Zaanstad- Al een aantal jaar heeft FC Zaanstreek een team 7×7 voetballers op half veld. Het 7×7 voetbal wordt steeds populairder en is voor iedereen. We geven je 7 goede redenen om ook eens aan 7×7 Voetbal bij FC Zaanstreek te denken.

1. VOETBAL MET LEEFTIJDSGENOTEN

Het 7×7 voetbalaanbod is door de KNVB verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat jij als voetballer altijd met leeftijdsgenoten op het voetbalveld staat. Bij de mannen is er de leeftijdscategorie 35+ en 45+. Bij de vrouwen zijn er de categorieën 18+ en 30+.

2. GEZELLIGHEID IS TROEF

7×7 Voetbal speel je met vrienden en voor de gezelligheid. 7×7 is er dan vooral ook voor de zogeheten “recreatieve voetballers”. Samen voetballen en daarna nog wat drinken in de kantine.

3. HOUD JE TEAM BIJ ELKAAR

Staat jouw voetbalteam op het punt om uit elkaar te vallen, omdat jullie elk weekend weer net te weinig man hebben staan? Dan is 7×7 natuurlijk de perfecte oplossing, omdat je met kleinere teams te maken hebt.

4. WANNEER HET JOU UITKOMT

7×7 Voetbal wordt op verschillende dagen in de week georganiseerd, afhankelijk van de behoeften van de voetballer. Wil je wekelijks of 3-wekelijks voetballen? In het weekend of op vrijdagavond?

De KNVB biedt de volgende 7×7 Voetbal vormen aan voor senioren. De KNVB streeft ernaar om dit aanbod in elke regio zoveel mogelijk aan te houden om kwalitatieve competities te garanderen. Het huidige aanbod kan echter per regio verschillen.*

Vrijdagavond Zaterdag/Zondag
Vorm Toernooivorm (voor- en najaarsreeks) Competitievorm (heel seizoen)
Doelgroep 35+/45+ (mannen)

18+/30+ (vrouwen)

35+/45+ (mannen)

18+/30+ (vrouwen)

Ratio Eens in de 2/3 weken een toernooiavond Wekelijks een wedstrijd

*In overleg met vereniging en KNVB zijn er mogelijkheden om competities op een passende manier in te vullen aan de hand van de behoeften en mogelijkheden in de regio.

5. WEDSTRIJDEN VAN GELIJK NIVEAU

Gezien de stijgende populariteit van het 7×7 Voetbal zijn er landelijk steeds meer deelnemende teams. Hierdoor kan de KNVB steeds meer competities samenstellen met gelijkwaardige teams. Zo voetbal je dus altijd leuke wedstrijden.

6. FYSIEKE GESTELDHEID

Voetballers willen het misschien niet toegeven, maar op een gegeven moment is het veld te groot om te belopen zijn de 90 minuten ook niet meer vol te maken. Gelukkig speel je met 7×7 op een half veld en maximaal 60 minuten. Zo is er ook meer tijd voor de derde helft!

7. BIJ JE EIGEN CLUPPIE

Steeds meer clubs organiseren 7×7 Voetbal. Benieuwd 7×7 voetbal bij jou in de buurt ook wat voor jullie is? Stuur een mail naar info@fczaanstreek.nl

december 15, 2022