Krommenie- Zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek is deze week actief bij de Zaanstad Cup 2021. De mannen uit de zaal hebben het niet eenvoudig, omdat op het veld andere kwaliteiten worden gevraagd. Dat beaamt Khalid Othman, die sinds kort achter de schermen een belangrijke rol heeft bij het reilen en zeilen in de vereniging. Het aankomend seizoen zal hij oranisatorische zaken oppakken zoals de tijdwaarneming, zal hij mogelijk bij het veteranen voetbal zijn steentje bijdragen om maar wat zaken te noemen.
De voetbalclub lag een geruime tijd stil door de coronacrisis. De overheid verbood maandenlang om binnen te sporten, waardoor FC Zaanstreek figuurlijk in de wachtkamer zat. Inmiddels mogen echter weer activiteiten plaatsvinden en is Othmani druk bezig om FC Zaanstreek van hulp te voorzien. De voetbalman kwam nog voor de coronacrisis met voorzitter Ralph Kerssens in contact. “We kwamen elkaar tegen bij Sporting Krommenie en raakten zodoende met elkaar in gesprek”, vertelt Othmani. “Ralph vroeg mij of ik wat zaken bij FC Zaanstreek kon oppakken, waarover ik direct enthousiast was.”
Othmani hielp de afgelopen periode met verschillende jeugdactiviteiten, al hoopt hij de komende jaren stappen voorwaarts te zetten. “Het is de bedoeling dat ik meer dingen ga leren en bijvoorbeeld ook trainingen bij de club ga verzorgen. Dat is een flinke uitdaging voor mij, maar stap-voor-stap gaat dit hopelijk lukken.” Zelf ziet Othmani een hoop talentvolle jeugdspelers bij FC Zaanstreek rondlopen, die hij maar al te graag wil helpen om hen te verbeteren. “Ralph weet goed welke kwaliteiten ik in mij heb en biedt de kans om mezelf te ontwikkelen. Daar ben ik blij mee.” Ook bij de activiteiten die het Sportbedrijf Zaanstad organiseert is Khalid al een beklend gezicht. Ook in de zomervakantie zal hij zich in de eerste twee weken bezig houden met de aanwezigheid van FC Zaanstreek tijdens de Zaanse Zomer Experience in de regio.
In zijn geboorteland leerde Othmani het straatvoetbal waarderen. Wanneer hij naar het voetbal in de zaal kijkt, dan ziet hij een hoop vergelijkingen. “Het zaalvoetbal is natuurlijk een geheel andere sport dan op het veld. Spelers hebben onder meer een andere conditie nodig. Waar ze op het veld grote afstanden moeten overbruggen, ligt in de zaal de intensiteit een stuk hoger. Daar moet je mee leren omgaan.” Othmani heeft de komende jaren nog geen concrete plannen. “FC Zaanstreek is een prachtige club om bij te horen. Het is belangrijk dat we met elkaar het plezier erin blijven houden. Dan zien we wel waar we terechtkomen.”
Tekst: Jordi Smit
juli 11, 2021