Zaanstad- De Zaanse Winter Experience voor de jeugd staat volgende week voor de deur. De kerstvakantie is inmiddels vervroeg begonnen en in deze kerstvakantie kan er door de jeugd van 6 tot en met 17 weer volop gesport worden. En ook voetballen hoort daarbij. Helaas zijn de sporthallen en gymzalen gesloten maar wordt er buiten gevoetbald. FC Zaanstreek is daarbij aanwezig. Op dinsdagmiddag 4 januari zijn wij van 13:00 uur tot en met 16:00 uur aanwezig bij de Pionier aan de Kerkstraat in Wormerveer.

Kerstvakantie vol met sport, spel, cultuur & lifestyle

Vervelen in de kerstvakantie? Geen kans! Kinderen van 6 tot en met 17 jaar kunnen mee doen met de Zaanse Winter Experience. In heel Zaanstad vinden leuke en afwisselende activiteiten plaats met sport, spel, cultuur en lifestyle, zo is er voor ieder kind iets leuks!

Nieuw programma

Door de nieuwe coronamaatregelen vinden alle activiteiten buiten plaats op pleinen, Cruijff Courts en sportvelden. Met warme kleding aan, maken we er samen een leuke vakantie van! Het nieuwe programma staat op www.zaanse-experience.nl, kijk goed waar en wanneer er een activiteit in de buurt is.

De special experience biedt gezelligheid voor kids met en zonder beperking

Samen sporten en spelen geeft energie en begrip. Op de Zaanse Special Experience (vrijdag 7 januari) komen kinderen met en zonder beperking samen voor een gezellige middag met sport, spel, cultuur en lifestyle. Alle kinderen zijn om 13:00 uur welkom op het plein naast sporthal Zaanstad-Zuid.

Zaanse Mini Experience

Helaas gooien de nieuwe coronamaatregelen roet in eten voor de deelnemers aan de Mini Experience. Het is niet haalbaar om deze activiteit veilig en verantwoord te laten plaatsvinden. Alle activiteiten moeten buiten plaatsvinden en publiek is niet toegestaan. Voor deze allerkleinste Zaankantertjes wordt dit een heel lastig te organiseren. Zodra er weer meer mogelijk is, organiseren wij alsnog een gezellige activiteit voor de mini’s.

Experience Vakantieboek

De Zaanse Winter Experience thuis beleven? In het Experience Vakantieboek staan sportieve spellen, knutseltips, moppen en nog veel meer. Het doe-en-denkboek is voor alle Zaanse kinderen en op te halen bij de Zaanse Experience, in de Zaanse zwembaden of op het gemeentehuis. Sportverenigingen, (culturele) instellingen, gemeente Zaanstad en vele anderen maken deze Zaanse Experience mogelijk. Deelname is voor alle kinderen gratis!

Meer informatie op www.zaanse-experience.nl

Informatie over de exacte locaties en aanvangstijden is te lezen op www.zaanse-experience.nl. Alleen voor de special experience is vooraf aanmelden nodig via de website. Voor de andere dagen geldt vrije inloop.

Veiligheidsmaatregelen

De Zaanse Experience wordt georganiseerd volgens de RIVM richtlijnen, de actuele coronamaatregelen en het protocol verantwoord sporten. Publiek mag niet aanwezig zijn bij de activiteiten.

december 23, 2021