Zaalvoetbalcompetitie voor junioren

 

REGIO – Een samenwerkingsverband van Zaanse zaalvoetbalverenigingen en het bestuur van de Koepelvereniging Zaalvoetbal Zaanstreek KZZ wil vanaf het komende seizoen 2016/2017 gaan starten met een zaalvoetbalcompetitie voor A-, B-, en C-junioren. Zo hebben ze onlangs besloten in de sporthal van Oostzaan.

 

De A-juniorencompetitie voor 16 tot 18 jaar moet er komen voor doorstroming van de huidige B-junioren. Daarnaast zoeken de samenwerkende clubs nieuwe B- en C-junioren van 12 tot 14 jaar voor de nieuwe competities. “Wij verzoeken dan ook alle geïnteresseerde clubs, scholen en vriendengroepen die een team (minimaal acht spelers) willen inschrijven, contact op te nemen met de KZZ of bij de initiatiefnemers The Counters en Roels Sport. Voor de kosten hoeft u het niet te laten: 250 euro per team per seizoen. Per kind dus nog geen 35 euro voor een heel seizoen zaalvoetbalplezier”, aldus de clubs.

 

“Tijdens het jaarlijkse eindejaarstoernooi in de Sporthal te Oostzaan hebben de B-junioren van diverse zaalvoetbalverenigingen met veel inzet en enthousiasme gestreden om de prijzen. Begeleiders die wij gesproken hebben denken dat er veel animo is onder de verenigingen om deel te nemen. Dus schrijf je snel in voor het aankomende seizoen.”

 

Jeugdige zaalvoetballers kunnen zich nu inschrijven via een van de vijf verenigingen: The Counters (Koog aan de Zaan), Roels Sport (Oostzaan), Kondo Budjang (Wormerveer), WSV’30 (Wormer) en FCZSW (Krommenie/Assendelft).

 

Sinds drie jaar is er binnen de KZZ, op initiatief van The Counters en Roels Sport, een jeugdzaalvoetbalcompetitie voor B-junioren tussen 14 en 16 jaar. Nu de eerste lichting B-junioren binnenkort de status van seniorenspelers krijgt, dreigt de jeugdcompetitie te verdwijnen. Dit willen de initiatiefnemers, overige zaalvoetbalverenigingen en KZZ niet laten gebeuren.

 

februari 15, 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.