Op 3 september 2016 heeft Winkelcentrum De Saen voor de eerste keer een Sport & Speldag georganiseerd en dit is was een groot succes. Uiteindelijk kwamen hier rond de 200 kinderen op het plein op af.

 

Dit jaar gaat het weer georganiseerd worden: op zaterdag 8 juli 2017 van 12.00 – ca. 16.00 uur. Het thema van dit jaar is Spelend Bewegen.

 

Lycurgus organiseert op dezelfde dag een sponsorloop in het winkelcentrum waarvoor ruimte afgezet zal worden. Zij zullen dit doen met hun jeugdleden en G-atleten (mensen met een verstandelijke beperking) en in samenwerking met de Stichting Koken, Eten, Daten en Bewegen (van Astrid van der Meer) met gezonde voeding. De foodtruck zal op het plein komen te staan. Ook zal zaalvoetbalvereniging FCZSW weer van de partij zijn.

 

Het zal weer net als vorig jaar gaan. De organisatie reserveert de ruimte die nodig is om de kinderen/jongeren goed te kunnen laten zien wat de sport inhoudt d.m.v. demonstraties en het actief meedoen met bijvoorbeeld oefeningen.

De kinderen kunnen een activiteitenkaart ophalen bij de kraam van de winkeliersvereniging, waar ook gratis water en fruit verkrijgbaar is. Op de activiteitenkaart kan afgevinkt worden wat ze gedaan hebben en bij deelname aan minimaal 4 activiteiten krijgen ze een medaille.

 

 

april 18, 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *