Zaalvoetbalvereniging FC ZAANSTREEK is een relatief jonge club met grote ambities. Opgericht in 2005 als Zaalvoetbalvereniging FCZSW waarna de naam voluit geschreven werd en in 2020 is aangepast naar FC ZAANSTREEK.

De Zaanse zaalvoetbalclub, met lichtblauw en wit als clubkleuren, vond in 2005 zijn oorsprong in Krommenie/Assendelft(gemeente Zaanstad) en begon destijds met slechts vier teams.

Sindsdien is FCZSW/FC ZAANSTREEK uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen in de Zaanstreek. Met momenteel zeventien actieve teams kunnen zaalvoetbal liefhebbers bij de club terecht om zowel recreatief als prestatiegericht te voetballen.

FC ZAANSTREEK wil de aankomende paar jaren met het hoogste team naar een hoger plan, zet in op de jeugd en wil het damesvoetbal verder uitbreiden. Voetballers die gewoon lekker een balletje willen trappen zitten bij de club ook helemaal goed. FC ZAANSTREEK is dan ook een gezellige, laagdrempelige zaalvoetbalvereniging met tijdwaarnemers, begeleiders en clubscheidsrechters. Dat betekent dat de teams niet zelf de scheidsrechters hoeven te leveren.

De vereniging heeft geen vaste thuishaven. Het 1e elftal speelt zijn thuiswedstrijden in de sporthal Zaanstad-Zuid (Zaandam). De overige teams spelen de wedstrijden veelal in Sporthal de Koog (Koog aan de Zaan), Sporthal Wormer, De Tref (Zaandam), Sportcentrum Trias (Krommenie) en sporthal Oostzaan.

Met de samenwerking tussen FC ZAANSTREEK en naamsponsor COVEBO is de naam inmiddels bij de KZZ aangepast naar FC ZAANSTREEK/COVEBO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *